Buf…

Ciuf de padure, bufnitaBuf a supravieţuit, a trecut cu bine de operaţie, dar şi-a pierdut o aripă. Nu ştiu ce simt exact…. mila, vinovăţie, neputinţă… Ştiu, şansa să loveşti cu maşina "ceva" este foarte mare. Loveşti o vrabie… ţi-e milă. Dar mai sunt o sumedenie. Loveşti un câine, ţi-e milă, dar locul lui nu era acolo, şi problema asta ar trebui rezolvată. Dar am lovit o bufniţă, o pasăre destul de rară, şi extrem de frumoasă. Şi mă simt groaznic. Cu toată suferinţa, încă nu ştiu dacă eutanasierea nu ar fi fost o soluţie mai bună. O pasăre mândră, sălbatică, şi puternică, pe care am condamnat-o la o viaţă de chin. Nu viaţă… corectez… supravieţuire. Cu puţin noroc, va primi o cuşcă mare într-o rezervaţie. Cu ceva mai mult noroc, va primi o hrană adecvată.

Am fost să o vizităm. I-am dus cărniţă proaspătă. Data viitoare îi ducem şoricei. Sunt mult mai indicaţi în alimentaţia ei. Am băgat fără niciun pic de frică mâna în cuşcă, deşi Alex, noul ei prieten, m-a avertizat că pe el l-a ciupit rău. Nu m-a ciupit, poate… cum zice Iris, ne-a recunoscut. Ne-am privit… şi o să mă întreb mereu care e cu adevărat vina mea.Vina de a nu fi destul de puternică să iau o hotărâre corectă.

Nu ştim dacă e fată sau băiat. Am înţeles că nu e aşa uşor să-ţi dai seama la păsări dacă penajul nu indică nimic.

Iris o vrea acasă. Dar nu e animal de casă… este o sălbăticiune. Şi nu e un hobby, e o responsabilitate. Un animal ţinut în casă, pentru nevoia sufletească a omului de "a-l aştepta cineva acasă", sau de a avea un "tovarăş de joacă", este un animal chinuit. Mă gândesc cât de fericit e un căţel.. care are parte de 10 min de plimbare dimineaţa, apoi o zi întreagă singur. Seara, stăpânul obosit se mai joacă un pic cu el, poate se mai alege cu o plimbare. Ce viaţă… de câine…

Am condamnat-o, şi pentru asta, mă simt vinovată.


Mulţumesc în mod special lui Alex, şi clinicii FalconVet pentru umanitate.

FalconVet, clinica veterinara, Bucuresti

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei and tagged , , .

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente