Martisoare cu floricele din hartie

Am continuat procesul de fabricaţie pentru mărţişoare, şi am încercat ceva floricele din hârtie. Copiii au fost nemulţumiţi, aşa că am îmbogăţit colecţia cu ceva vietăţi pe gustul lor.

Materiale necesare:

 • carton pentru suport, perforator decorativ, foarfecă decorativă
 • ac quilling
 • benzi de hârtie colorate
 • lipici
 • şnur de mărţişor

Confecţionaţi suportul de mărţişor dintr-un carton, şi folosiţi foarfeci decorative sau perforatoare pentru a-l înfrumuseţa. Aveţi nevoie de benzi de hârtie, pe care le puteţi tăia cu un cutter, sau le puteţi gasi în seturi, gata tăiate. Pentru răsucire, puteţi folosi o scobitoare şi un şablon geometric, dacă nu aveţi la îndemână un ac pentru quilling, cu uneltele necesare. Şablonul cu cercuri este necesar pentru a confecţiona petale de aceeaşi mărime.

Martisoare cu flori prin quilling

Martisoare cu flori prin quilling

Martisoare cu flori prin quilling

Martisoare cu flori prin quilling

Dacă aveţi nevoie de ajutor, urmăriţi acest filmuleţ introductiv:

Spor la lucru şi distracţie plăcută!

Alte modele la Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Mărțișoare and tagged , , , , .

26 Comments

 1. Pingback: Martisoare – atelier | Lila

  • rulati filmuletul pus ca exemplu, la minutul 1:25. Acolo va arata exact cum. Normal se ia o panglica cel putin de doua ori mai lata decat mijlocul, se franjureaza cu foarfeca, apoi se rasuceste peste mijloc.
   Cu cat panglica este mai lata, cu atat petalele sunt mai lungi,

 2. Chiar sunt frumoase aceste lucruri confectionate dupa aceasta tehnica.Prima data am utilizat-o in urma cu mai multi ani cand existau astfel de benzi in jocul ,,Sa tesem frumos”.E nemaipomenit ca oameni cu talent au reinventat tehnica pentru ca si cei care nu cunosc aceasta tehnica sa o poata practica. Mare minune acest internet!

 3. Martisoarele sunt extraordinare.Pentru rasucire se poate folosi si o tija de la sageata de darts(se poate fixa capatul hartiei). Multumesc pentru idei, le voi folosi.

  • gasiti in magazinele cu articole hobby. va recomand sa cautati ace de quilling speciale, nu improvizatii, daca doriti sa aveti un rezultat frumos.

   evitati de exemplu:

   si cautati mai bine

   sabloane cu cercuri gasiti la librarie, iar hartii de quilling de diferite latimi, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente