Casuta pentru pasarele din carton – proiect de decupaj

Acum ceva vreme am pus pe lista de „idei de primăvară” o căsuţă pentru păsărele. Mi se pare mult mai amuzant să construieşti ceva cu mânuţele tale şi, cum încă nu avem vârsta să o realizăm din lemn, vom face o machetă din carton. Modelul pentru print (pe care îl găsiţi aici) are trei pagini, puteţi printa pe trei cartoane de culori diferite pereţii verticali pentagonali, acoperişul, şi ceilalţi trei pereţi, apoi puteţi decora căsuţa după inspiraţie, folosind desene colorate (le realizaţi înainte de a decupa modelul) sau aplicaţii diverse.

Ultima pagină a modelului reprezintă un ghid de asamblare, unde se lipesc toate aripioarele. Regula la astfel de proiecte este simplă: pe linia continuă se decupează, pe linia punctată se îndoaie. Aveţi nevoie de un pix şi o riglă. După ce aţi decupat, trasaţi cu pixul şi rigla toate liniile punctate, apăsând pe carton. Veţi crea un „şanţ” de îndoire, şi veţi obţine muchii drepte.

Începeţi asamblarea cu peretele din spate (cel fără fereastră rotundă), căci pentru a închide apoi căsuţa aveţi nevoie să utilizaţi fereastra pentru a lipi urechile pe interior.

casuta pentru pasarele

Dacă nu aveţi imprimantă, şi doriţi să construiţi manual o astfel de căsuţă, aveţi nevoie de o trusă de geometrie (riglă, echer, raportor, compas). Începeţi prin a desena pentagonul de bază, urmărind ca laturile dinspre vârf să fie mai lungi. Puteţi urmări orientativ modelul pentru print, şi chiar să măsuraţi direct pe monitor unghiurile necesare. Modelul care ilustrează acest articol este unul realizat manual, de când imprimanta mea e pe tărâmuri mai bune şi nu se mai lasă folosită. Pentru acoperiş am decupat dintr-un carton auriu, reciclat de la un tort. Dacă consideraţi util, pot pregăti un tutorial video despre cum confecţionăm manual o astfel de căsuţă. Îmi puteţi lăsa mesaj la acest articol.

Proiectul a fost pregătit pentru tema săptămânală a năzdrăvanilor, unde veţi găsi în curând mai multe modele de căsuţe realizate de copii.

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de primăvară and tagged , , , , .

5 Comments

    • nu. neaparat model cu fata pentagonala. copiii care fac evaluarile trebuie sa aiba un element comun de comparatie cand acorda punctele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente