Zambiti, va rog! – Diana Damalan

Luna mai a acestei primăveri a început pentru mine cu o activitate în premieră, pentru mămici. M-au ajutat atunci editura Casa, DacoArt, Profiart, Hartmann, Prokinder, dar nimic din ce s-a „întâmplat” nu ar fi putut fi povestit în imagini fără ajutorul Dianei Damalan.
Dacă aţi citit articolul de atunci, ştiţi deja despre ce vorbesc.

Pe Diana am cunoscut-o online. M-am uitat pe site-ul ei, mi-a plăcut ce am văzut, şi am rugat-o să mă ajute. Apoi am aflat mai multe despre ea, şi despre pasiunea ei, lucruri pe care vi le povestesc mai jos.

233 copy

Cum ai început? Când s-a născut pasiunea pentru fotografie?

Am început să fotografiez cu un aparat compact, acum vreo 7–8 ani. Nimic serios – poze de vacanţă, portrete, peisaje. Am trecut treptat la DSLR, apoi la un DSLR mai scump, mai multe obiective şi încet-încet am adunat echipament pentru o şedinta foto în toată regula, inclusiv lumini de interior.  Am urmat cursuri, seminarii şi o şcoala care mi-a schimbat viata – Scoala de poetica fotografică “Francisc Mraz”. Sunt nikonista, prefer lumina naturala şi un obiectiv fix.

5fb

Ce preferi dincolo de lentilă?

Îmi place să fotografiez orice – de la concerte la bebeluşi, de la mâncare la peisaj şi aşa mai departe. Dar dacă mă gândesc bine bine, cel mai mult îmi place să fotografiez copii mici şi bebeluşi. Este uşor de ghicit de ce – sunt atât de naturali, de simpatici, frumoşi, imprevizibili şi haiosi, încât oricât de obosită sau necăjiţă aş ajunge la o sedinta foto, după câteva minute micul model îmi schimbă starea de spirit în bine şi în veselie.

site9 copy

Ce înseamnă o şedinţă foto pentru copii? E dificil de organizat?

Pot spune că nu e uşor. Se întâmplă să fie nevoie chiar şi de o oră pentru ca un bebe mic să se liniştească şi să nu mai plângă, pentru câteva cadre cu zâmbete. Uneori o domnişoara de 4 ani poate să-mi spună că pur şi simplu nu poate să zâmbească astăzi sau că un băieţel să fie atât de  interesat de noua parcare cu maşini, încât să nu ridice ochii de la ea mai mult de 2 secunde. El e prea ocupat pentru şedinţa foto pregătiă în detaliu de mami. Nici pentru mămici nu e uşor – pregătesc tot felul de tutu-uri, rochiţe, bentiţe, şi ce crezi?! – minunea lor, care de obicei stă la poza cu telefonul, azi nici nu vrea să audă de aşa ceva!
Cu toate acestea, nu s-a întamplat ca după o sesiune foto să nu alegem, din cele 50 – 100 de fotografii rezultate, cel puţin 10 fotografii bune de înrămat. Iar asta pentru mine este o mare satisfacţie. Sunt foarte bucuroasă când mămicile îmi spun că le-au plăcut la nebunie fotografiile cu bebeluşul de o lună sau cu prinţesa de un an şi că abia aşteaptă să ne revedem la următoarea aniversare.

site13

Ce idei ai pentru viitor?

Fotografiez, cum am spus, şi altceva decât copii şi alte evenimente decât botezuri şi petreceri aniversare pentru copii, dar pe viitor îmi doresc ca acesta să fie principala mea activitate. Este o muncă frumoasă, pe care o fac cu drag şi răbdare şi care îmi aduce multă satisfacţie. Mă consider norocoasă pentru faptul că în numai 2 ani am evoluat foarte mult în acest domeniu, am reuşit să fac multe lucruri frumoase pe cont propriu şi fac ceea ce îmi place. Cred că este foarte important să faci ceva care să îţi placă cu adevărat şi să poţi trăi din asta. Mie încă nu mi-a reuşit, practic tarife foarte accesibile, îmi doresc să fiu cunoscută în primul rând, dar am de gând să muncesc în continuare mult, să investesc timp şi resurse, să învăţ şi sper că voi ajunge acolo.

site3

Ce ţi-ai dori să poţi realiza?

Visez la o expoziţie cu fotografii cu copii. Am avut mai multe expoziţii de grup, în ţară şi în străinătate, dar niciuna pe această temă.

Mi-ai spus multe despre fotograful Diana. Despre omul Diana ce-mi poţi spune?

Pot spune că sunt un om fericit. Sunt fericită şi recunoscatoare că am o familie minunată, care îmi umple zilele cu bucurii mici şi mari. Asta ar fi de ajuns – dar sunt o mulţime de alte lucruri mărunte care îmi aduc alte bucurii – îmi place mult să merg la concerte, îmi plac multe trupe româneşti, îmi place să gatesc, pentru familie şi pentru prieteni, am norocul să întâlnesc tot timpul oameni interesanţi, pasionaţi de frumos. Îmi place să merg în locuri noi şi acolo, bineînteles, să fotografiez.

dsc2203 copy

Fotografiile Dianei le puteţi vedea pe site-ul personal, DianaDamalan.ro. O găsiţi şi pe Facebook, la F/dianadamalanphoto, unde puteţi participa la concursurile organizate periodic, cu premii diverse sau chiar şedinte foto cadou.

Mulţumesc, Diana!

Cristina H.
Posted in Publicitate and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente