Bookfest pentru copii – 2014

Săptămâna aceasta îşi deschide porţile o nouă ediţie a târgului de carte Bookfest. Personal îl prefer pe acesta, în detrimentul celui de toamnă. Bookfest parcă e mai aerisit, mai ordonat, poţi să te plimbi în linişte, nu te calci pe picioare. Aşa cum v-am obişnuit, dacă evenimentele mari au şi activităţi pentru copii, atât cât îmi stă în putere fac o selecţie, mai ales că duminică este 1 iunie, şi foarte mulţi expozanţi s-au pregătit special pentru micii vizitatori. Informaţiile de mai jos le-am primit prin intermediul editurilor care au răspuns invitatiei mele.

Încep cu editura Casa, care, în această lună a editat câteva numere speciale ale colecţiei Idei creative, chiar dedicate copiilor, cum este Quilling pentru copii. S-au mai adăugat câteva numere, Accesorii mignone din pastă polimer (92), Animale din lână filţuită (93), şi în afara colecţiei, Să tricotăm animale sălbatice. Dar supriza pregătită de editură copiilor este atelierul de quilling de sâmbătă, 31 mai, ora 11 (detalii aici), pe care îl voi modera eu. Mai multe detalii despre înscrieri găsiţi în articolul dedicat. De asemenea, săptămâna aceasta se desfăşoară ultima probă a concursului cu premii oferite de editura Casa, tot una de quilling, pentru copii. (detalii aici.)
De 1 iunie editura Casa vă aşteaptă cu un atelier gratuit de decupaj şi tehnica şerveţelului, începând cu ora 12.30.

bookfest2014-ed.casa

Editura Paralela 45 îi aşteaptă pe copii cu câteva lansări speciale:

  • Vineri, 30 mai, ora 17:00: Aceasta nu e o carte şi Termină această carte de Keri Smith (autoarea bestsellerului Jurnalul meu trăsnit – Colecţia „Cercul de lectură & scriere creativă”), Cum se citeşte o carte: Ghidul clasic pentru o lectură inteligentă, de M.J. Adler,Ch. Van Doren (Colecţia „Compact”), Invitaţi: Simona Popescu,Florin Iaru,Ion Bogdan Lefter, Doru Căstăian, Călin Vlasie
  • Sâmbătă, 31 mai, ora 18:00: Matematică de excelenţă pentru concursuri, olimpiade şi centre de excelenţă, 10 volume, coordonatori Dan Stefan Marinescu, Maranda Linţ, Dana Heuberger, Cristian Heuberger, Vasile Pop, Florin Bojor, Nicolae Muşuroia,
    (Colecţia „Mate 2000+ Excelenţă”) Invitaţi: academician Solomon Marcus, conf.univ.dr. Cătălin Gherghe, Dana Heuberger, Dan Ştefan Marinescu, Maranda Linţ,Călin Vlasie
  • Duminică, 1 iunie, ora 12:00, Bibliotecara de Gudule şi Virusul L.I.V. 3 sau Moartea cărţilor de Christian Grenier (Colecţia „Cercul de lectură & scriere creativă”). Invitaţi: Simona Popescu, Aurelia Năstase,Anca Smărăndache, Călin Vlasie
  • Editura Paralela 45 oferă o reducere de 40% la toate titlurile din colecţia „Cercul de lectură şi scriere creativă“ pe toată durata Bookfest-ului.

bookfest2014-p45

O serie frumoasă de apariţii pentru copii este şi la editura Galaxia Copiilor (parte a grupului editorial All): Oaky dă un recital, povestea continuă, de data asta, brotăcelului i se împlineşte cel mai frumos vis: dă un concert în faţa întregii suflări a pădurii din apropiere.
Zaharia Zanzibon – Încăutarea duhului poznaş, de Silke Moritz, Achim Ahlgrimm: Descoperă peste 280 de greşeli, un volum care stimulează spiritul de observaţie, şi include şi pagini cu rezolvările provocărilor. Zaharia Zanzibon e uluit: Duhul poznaş a dispărut! ?i, cum nu e foarte bun la vrăji, a făcut peste tot numai năzbâtii. Aşa că vrăjitorul şi Iepuraşul Alb pleacă după duh, pentru a-l aduce înapoi în sticla din care cei doi spiriduşi l-au eliberat din greşeală. Printre miile de imagini trebuie să descoperiţi ce a făcut Duhul poznaş: peste 280 de vrăji, care au lăsat în urmă tot atâtea greşeli. Numai un ochi de vultur le poate găsi pe toate. Volumul este recomandat copiilor isteţi care n-au împlinit 7 ani.
Zaharia Zanzibon – Vinerea Neagră, de Silke Moritz, Achim Ahlgrimm: Descoperă peste 250 de greşeli, un volum care stimulează spiritul de observaţie, şi include şi pagini cu rezolvările provocărilor. Este vineri, treisprezece, şi Zaharia Zanzibon nu-şi mai găseşte bagheta magică. Mai grav este că totul în jur e vrăjit. Nefericitul peştişor a ajuns în colivie, din coşul de gunoi curge apă, iar pianul scoate două limbi… Autorii nu pot fi decât cei doi spiriduşi. Pe care vrăjitorul trebuie să-l găsească, ajutat de bunul lui prieten, Iepuraşul Alb. Printre miile de imagini trebuie să descoperiţi ce au făcut spiriduşii: peste 250 de vrăji, care au lăsat în urmă tot atâtea greşeli. Numai un ochi de vulture le poate găsi pe toate. Volumul este recomandat copiilor isteţi care n-au împlinit 7 ani.
bookfest2014-all
Seria Pixi ŞTIE TOT s-a îmbogăţit cu trei noi titluri: Cartea magicianului, Planete şi stele, Rechinii. În plus, vineri, 30 mai, standul ALL, Salonul de Carte Bookfest, ora 11.00, Vino să-l cunoşti pe Pixi! Editura ALL te invită la un eveniment special cu distracţie şi cadouri.

bookfest2014-all2

Editura Gama ne-a obişnuit în ultimul timp cu o serie de surprize plăcute. Ultima din această categorie este colecţia Ajută-te singur, care vine – cu explicaţii şi sfaturi – în sprijinul copiilor şi adolescenţilor aflaţi în situaţii dificile. Din colecţie fac parte: Bullies: cum să faci faţă intimidării (aduce în discuţie problema bullying-ului într-un mod simpatic şi uşor accesibil copiilor, se adresează atât tinerilor supuşi intimidării de către semenii lor dominatori, cât şi celor care sunt ei înşişi bullies. Pentru fiecare există sfaturi şi strategii de acţiune, scrise cu umor şi înţelepciune, astfel încât bullying-ul să pară mai uşor de înfruntat). Ia-ţi singur apărarea. Ghid pentru obţinerea puterii personale şi sporirea stimei de sine. „Dacă îi ajutăm pe copii să-şi dezvolte stima de sine, nu-i vom învăţa să-i subaprecieze pe ceilalţi şi, cu siguranţă, nici să fie dispreţuitori. Îi vom învăţa să fie mândri, să aibă o părere bună despre ei înşişi când fac ceea ce trebuie (şi să-şi asume răspunderea atunci când greşesc), să-şi aprecieze realizările (atât concrete, cât şi abstracte), să ştie ce pot tolera (şi ce nu) şi să se străduiască să fie cât mai buni din toate punctele de vedere”, Cum să nu te mai streseze stresul, care include sfaturi despre cum ar trebui să reacţioneze copiii în perioadele stresante şi ce pot face ca să evite stresul; Fraţii: nu poţi să-i alegi, dar poţi să-i înţelegi, o carte despre relaţiile dificile dintre fraţi, cu indicii despre cum se pot acestea îmbunătăţi; Nu trăieşti în peşteră, poartă-te frumos!, care se adresează copiilor care sunt deseori criticaţi pentru comportamentul lor; Fă-te auzit! Ghid de socializare. Metode să-ţi faci prieteni şi să te simţi bine în pielea ta, în care sunt prezentate 21 de metode grozave de a învinge timiditatea, de a dobândi mai multă încredere în sime şi de a te înţelege mai bine cu cei din jur.
Colecţia se lansează la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, iar de la 1 iunie va fi disponibilă în librăriile din toată ţara şi pe www.edituragama.ro.

bookfest2014-gama

La standul Editurii Adenium veţi putea găsi cărţile de literatură pentru copii, la promoţie: 30% reducere la orice titlu şi cadouri-surpriză la achiziţionarea celui mai nou volum, al şaselea, din colecţia de volume şi benzi desenate O inimă de Broscuţă. Aceasta prezintă aventura ieşită din comun a unei mici Picături de Sânge care îşi adună tot curajul de care este în stare, pentru a-şi căuta în lumea largă familia pierdută. Peripeţiile prin care eroina va trece îi vor aduce alături prieteni dragi şi împreună vor învăţa – dezvăluind, pagină cu pagină, şi cititorilor – cele mai preţioase taine ale vieţii şi reţeta unui caracter puternic. Tot hazul, farmecul, efervescenţa Amintirilor lui Creangă – le găsiţi transpuse în benzi desenate, numai la Adenium! Pentru că aventurile lui Nică sunt grozave şi orice puşti din zilele noastre are nevoie să afle cum să se distreze de-adevăratelea! Ediţie de lux, desene superbe, scenariu ingenios.

Seria O inima de broscuta

Editura Artur a pregătit Maratonul poveştilor. Evenimentul se va desfăşura în standul Grupului Editorial Art şi va reuni scriitori, traducători, jurnalişti care vor citi poveşti pentru copii.
Poveştile vor fi creaţii personale, poveşti clasice sau contemporane dedicate copiilor. Lectura va dura aproximativ 20-30 de minute, iar timp de 15-20 de minute vom încuraja un dialog între povestitori şi copii despre textul citit.

Program:

Joi, 29 mai
12:00 Georgiana Sârbu
13:00 Florin Bican
14:00 Eli Bădică
15:00 Cosmin Perţa
16:00 T.O. Bobe
16:30 Adela Greceanu
17:00 Iulia Iordan
Vineri, 30 mai
12:00 Otilia Mantelers
13:00 Florin Bican
14:00 Matei Sâmihăian
15:00 Fanny Chartres
16:00 Anca Mizumschi
16:30 Veronica Niculescu
Sâmbătă, 31 mai
11:00 Victoria Pătraşcu
12:00 Laura Grunberg
14:00 Nora Iuga
15:00 Andreea Răsuceanu
16:00 Ana-Maria Caia
17:00 Marius Constantinescu
Duminică, 1 iunie
12:00 Ioana Nicolaie
13:30 Adina Popescu
14:00 Mirel Bran
15:00 Ioana Pârvulescu
16:00 Laura Albulescu
16:30 Bogdan Ghiu
17:00 Lavinia Branişte

bookfest2014-art

Parcă separând evenimentul în propuneri pentru adulţi şi propuneri pentru copii, noutatea anului 2014 este Bookfest Junior. Nu este un târg separat, este doar un mod de a le uşura copiilor şi părinţilor accesul la cărţile ce-i interesează în mod direct. Pe lângă evenimentele pe care le-am anunţat un pic mai sus, veţi găsi în târg – semnalizate cu paşi galbeni, evenimentele pentru copii ale editurilor Humanitas, Arthur, Corint Junior, Curtea Veche, Rao, Vellant, Nemira, Paralela 45, Curtea Veche Publishing, Asociaţia Editorilor din România şi Asociaţia Naţională a Profesorilor de Limbă şi Literatură Română  „Ioana Em. Petrescu“.

Miercuri, 28 mai

Ora 14.00, în standul Editurii Rao: Prezentarea noutăţilor editoriale pentru copii şi adolescenţi
Ora 16.00, în standul Editurii Vellant: Ateliere de continuat poveşti | Protagoniste: cărţile de poveşti Vellant
Happy Hour: 11.00 – 12.00, editura Humanitas: 20% reducere la cărţile pentru copii şi adolescenţi de la Humanitas şi Humanitas Fiction. 12.00 – 16.00, editura Rao: Cumperi orice roman pentru copii şi primeşti un cadou surpriză, 18.00 – 19.00, Corint Junior: 40% reducere pentru cărţile din seriile Generala şi O poveste din Generală.

bookfest2014-curtea-veche

Joi, 29 mai

Ora 10.30, în standul Curtea Veche Publishing: Atelier de desen Mandale dacice cu ilustratorul Mihai Grăjdeanu şi autoarea Mădălina Corina Diaconu
Ora 11.00, în standul Editurii Humanitas: Campionatul poveştilor cu Sumki de Amos Oz – Humanitas Fiction (copii peste 9 ani). Invitat: Ioana Nicolaie. Atelier de desenat şi povestit cu actorii Teatrului Ion Creangă. Anunţarea concursului  Vine vacanţa cu o bicicletă cu o mulţime de cărţi de la Editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Arthur, Rao, Corint Junior, Vellant, Nemira, Paralela 45 şi Curtea Veche şi rechizite de la Koh-I-Noor.
Ora 12.00, în standul Editurii Corint Junior: Şcoala este distractivă – prezentare interactivă a noutăţilor Corint Junior
Ora 13.00, în standul Editurii Humanitas: Întâlnirile mele. Despre Noica, Cioran, Ionesco cu Gabriel Liiceanu (copii peste 12 ani)
Ora 16.00, în standul Editurii Vellant: Atelier de făcut avioane de hârtie | Inspirate din Cartea Pericolelor pentru Băieţi
Happy Hour: 10.00 – 12.00, Curtea Veche Publishing: 35% reducere la cărţile pentru copii, 12.00 – 16.00, Editura Rao:Cumperi orice enciclopedie pentru copii şi primeşti un cadou surpriză

Newsletter

Vineri, 30 mai

Ora 11.00, în standul Curtea Veche Publishing: Atelier de poveşti şi desen (copii  7 -12 ani). Domnişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul, cu scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu
Ora 17.00, în standul Editurii Paralela 45: Lansarea volumelor: Aceasta nu e o carte şi Termină această carte de Keri Smith (autoarea bestsellerului Jurnalul meu trăsnit – Colecţia „Cercul de lectură & scriere creativă”), Cum se citeşte o carte: Ghidul clasic pentru o lectură inteligentă de M.J. Adler, Ch. Van Doren (Colecţia „Compact”), Invitaţi: Simona Popescu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Doru Căstăian, Călin Vlasie
Happy Hour: 10.00 – 12.00, Curtea Veche Publishing: 35% reducere la cărţile pentru copii , 18.0019.00, Editura Corint Junior: 40% reducere pentru cărţile cu jocuri şi activităţi distractive.

Sâmbătă, 31 mai

Ora 11:00 – Clubul şoriceilor de bibliotecă – atelier de quilling cu editura Casa
Ora 13.00, în standul Editurii Arthur: Adolescenţii aleg! O discuţie despre literatura Young Adult
Ora 14.00, standul Editurii Vellant: Sesiune de autografe bricolate în Greuceanu de Alexandru Ciubotariu
Ora 18.00, în standul Editurii Paralela 45:
Lansarea seriei – Matematică de excelenţă pentru concursuri, olimpiade şi centre de excelenţă, 10 volume,coordonatori Dan Stefan Marinescu, Maranda Linţ, Dana Heuberger, Cristian Heuberger, Vasile Pop, Florin Bojor, Nicolae Muşuroia
(Colecţia „Mate 2000+ Excelenţă”) , Invitaţi: academician Solomon Marcus, conf.univ.dr. Cătălin Gherghe, Dana Heuberger, Dan Ştefan Marinescu, Maranda Linţ, Călin Vlasie
Happy Hour: 18.00 ­–19.00, în standul Editurii Corint Junior: 35% reducere pentru cărţile din colecţia Bibliografie şcolară recomandată

Duminică, 1 iunie

Ora 10.00, în standul Editurii Nemira: Atelier de jocuri creative
Ora 11.00, în standul Editurii Humanitas: Tragerea la sorţi a câştigătorilor concursului Vine vacanţa
Ora 11.00, Scena Arena din pavilionul C1 : Atelier de teatrul cititorilor (copii 9-14 ani) organizat de Curtea Veche Publishing – Cărţile copilăriei, MINDSTAGE Acting School
ora 12.00, în standul Editurii Corint Junior: Eveniment Paşaport pentru cultură – premiem elevii din Bucureşti şi Ilfov înscrişi în proiectul Editurii Corint Educaţional, proiect desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.
ora 12.00, în standul Editurii Paralela 45 : Lansarea volumelor:  Bibliotecara deGudule şi Virusul L.I.V. 3 sau Moartea cărţilor de Christian Grenier (Colecţia „Cercul de lectură & scriere creativă”), Invitaţi: Simona Popescu, Aurelia Năstase, Anca Smărăndache, Călin Vlasie
Ora 12:30 – Atelier de tehnica şerveţelului cu editura Casa
Ora 13.00, în standul Editurii Arthur: Colecţia Excalibur  – o poartă către multiversul fantasy. La finalul evenimentului vor fi anunţaţi câştigătorii concursului Locuieşte în poveste 3.
Ora 15.30, Editura Adenium, la Cafeneaua Literară Julius Meinl (Pavilionul C4), la evenimentul dublu: lansarea volumului Abu-Hasan (comicul de moravuri din schiţele şi nuvelele lui Caragiale, reinterpretat pentru prima dată în benzi desenate) şi lansarea cărţii Capra cu trei iezi şi alte poveşti în versuri (ilustrată cu imagini vesele, completate cu un minidicţionar explicativ al regionalismelor şi arhaismelor); moment artistic, pregătit de un grup de actori juniori care vor susţine un original recital al poeziei Capra cu trei iezi.
Ora 16.00, în standul Editurii Humanitas: Lansarea cărţii Cine sunt?Ce sunt? – volumul primei ediţii a Concursului Humanitas în licee
Happy Hour: În standul Editurii Nemira beneficiaţi, pe tot parcursul zilei, de o reducere de 50% la toate titlurile pentru copii din colecţiile Nemira Junior şi Nemi.

fataverso

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente