Oua de Pasti pentru uz casnic, decorate cu stampile

N-aș ști cum să le spun, sincer. Toate ouăle pregătite pentru blog sunt ba de lemn, ba de polistiren, ba de plastic, ori dacă au coajă, sunt golite pe dinăuntru. Toate sunt decorative, cu excepția celor din acest articol, care mâine vor fi ciocnite și mâncate. Așadar, sunt pentru uz casnic.

Am pomenit deja de ieri o dorință mai veche a mea de a avea ouă curcubeu, un coș mare de ouă, în toate culorile. Este primul an în care eu, singurică, vopsesc ouă. Până acum se ocupau bunicile de operațiunea aceasta, eu mă băgam în seamă la decorat (varianta cu boabe de orez a dat pe spate toți vecinii, o puteți căuta aici). Anul trecut mi-am trecut pe lista de activități de la grădi colaj cu orez. Cu ce să colorezi orezul… (da, colorant alimentar, știu) păi cu vopsea de ouă. Am găsit o cutie care avea 6 culori, am pus-o de-o parte, și uite-așa a apucat cutia să-și îndeplinească menirea de a vopsi ouă. După vreo juma’ de oră de consiliere telefonică cu o prietenă, m-am apucat de treabă. Pe plicuri scria în bulgară, ei știau ce culori sunt acolo, dar fiind 6, mi-am închipuit că trebuie să fiu aproape de curcubeu, fără indigo. Nu mai știu ce oră era joi când am terminat, sau dacă se făcuse vineri, dar aveam 40 de ouă exact pe sufletul meu. Cât m-am rugat de mama când eram mică să le facă așa!! M-am lăudat la tata… N-ai ce face, mă, tată, stai atâtea ore să faci ouă!! Daaa, dar arată așa fain!!

oua-curcubeu

După executarea fotografiei de mai sus m-a apucat inspirația, am luat tușiera și cutia cu ștampile și am început să mă joc. Nu merge, alunecă. Am pus ștampila pe masă, cu fața în sus, am manevrat doar oul, apăsându-l pe ștampilă, legănându-l ușor, să se imprime toată forma, căci ștampila era doar tangentă cu oul… rezultatul a primit un S, de la suficient, adică oprește-te până nu le strici pe toate. 🙂 Normal că markerul de cd-uri nu era la locul lui când aveam nevoie de el, mi-am mai dat silința cu un marker permanent. Rezistă, dar se poate și mai bine 🙁 . Asta e, la anul o s-o țin pe Iris acasă. Cu ea alături parcă și inspirația vine mai ușor. Cum să creezi cu dor?
oua-stampilate

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , , .

3 Comments

  1. exact la oua curcubeu m-am gandit si eu cand le-am vopsit. nu au iesit ele chiar toate culorile dar ma bucur sa vad la tine asa cum am visat eu. sunt grozave. Paste fericit va dorim si noi dragi Nazdravani si draga Ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente