Comorile Chinei, o expozitie eveniment la Bucuresti – 30 aprilie – 1 august

Expozitia Comorile Chinei

Prima mea reacţie la comunicatul de presă al Muzeului Naţional de Istorie a fost de a rămâne fără grai. Sunt puţine lucrurile de acest gen, cel puţin pe tărâm "istoric", care să se întâmple în capitală, sau care să merite o excursie specială până aici, căci este un moment care nu trebuie ratat de către elevi, mai mici sau mai mari.

Despre istoria şi civilizaţia chineză se învaţă destul de puţin în şcoală, şi, cum programa de istorie, la fel ca şi numărul de ore alocate, a scăzut cantitativ de la an la an, ceea ce copiii mai învaţă despre extraordinarele civilizaţii ale Orientului îndepărtat este foarte puţin. Dar, dacă iei orice enciclopedie antică, nu vei putea să nu te întâlneşti cu marele zid chinezesc, cu armata de teracotă, cu celebrele vase vechi de mii de ani. Ai nevoie de un sâmbure de pasiune, amestecat cu o cantitate mare de curiozitate, pentru a aprofunda una dintre cele mai uimitoare civilizaţii ale acestui pământ. Îmi dau seama cât de puţin o cunoaştem în momentul în care copiii încep cu întrebările… cine a inventat praful de puşcă? dar hârtia? dar…

Proiectul expoziţional “Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză. Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze.

Expoziţia va fi deschisă pentru public de marţi, 30 aprilie, începând cu ora 10.00 până la orele 18.00 si va putea fi vizitată până în data de 1 august 2013. În perioada 30 aprilie – 1 august 2013, muzeul va avea un program de vizitare extins, astfel că va fi deschis de marţi până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00, iar în ultima sâmbătă a fiecărei luni, programul se va prelungi până la orele 22.00.

În acestă perioadă, se vor aplica noi condiţii şi tarife de acces diferite de cele aplicate până acum. Astfel, costul unui bilet de acces în muzeu care include vizitarea expoziţiilor “Comorile Chinei”, “Tezaur Istoric” , “Lapidarium-Copia Columnei lui Traian” si a expoziţiilor temporare va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 50 lei pentru pachet familial care include 2 adulţi şi maxim 3 copii cu vârsta până în 18 ani. Va exista de asemenea, în această perioadă, opţiunea “acces rapid” în muzeu – 50 lei. Este interzisă intrarea cu umbrele, obiecte ascutiţe mâncare şi băutură.

Nu este o expoziţie pe care v-o recomand, este o expoziţie la care vă implor să mergeţi!

Detalii

Cristina H.
Posted in De-ale casei, Nostalgii de vacanta and tagged , , , .

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente