Manualul printeselor, de Hilde Rosenboom

Manualul printeselor, de Hilde Rosenboom, Editura All

De câte ori nu mi-am propus să renunţ la obiceiul de a judeca lucrurile după prima impresie… dar nu îmi iese întotdeauna. Am primit la târgul de carte Manualul prinţeselor, de Hilde Rosenboom, de la Editura All. Şi, cum tocmai răsfoisem Jurnalul unei puştoaice, nu aveam chef, dar deloc, de alte variante siropoase de poveşti despre preadolescenţii şi adolescenţii de azi.

Vacanţa de iarnă mi-a făcut rost de mai mult timp liber decât aş fi sperat. Aşa că am citit. Cum n-am avut chef de chestii de "oameni mari", cum le spune Andrei, am luat manualul la puricat. Povestea este mai mult decât plăcută… sunt sigură că ştiţi cum e să fii la şcoală răţuşca cea urâtă, şi să încerci imposibilul să pari măcar normală, nu mai vorbesc de grupul popularelor. Missi, Teresa, Elina şi Annie sunt patru fetiţe obişnuite, din familii mai mult sau mai puţin modeste, dar care visează aşa cum poate visa un copil. Ce pot visa fetele mai mult decât să devină prinţese? Nu pentru prinţul care va coborî de pe un cal alb, ci pentru comportamentul şi ţinuta unei prinţese. Le ajută în acest sens 8 pagini din Manualul prinţeselor, o carte enigmatică ce le dă punctul de pornire în "autoeducaţia" de prinţesă. Regulile le ajută să le facă faţă cu succes şi ponepoloistelor, grupul de fete aşa-zis "populare" de la şcoală, care nu se dădeau în lături de la a umili fetiţele mai prost îmbrăcate. Povestea ia o întorsătură neaşteptată când fetele întâlnesc o prinţesă adevărată şi ajung în posesia întregului manual.

190 de pagini s-au mişcat de la dreapta la stânga aproape fără să-mi dau seama. Povestea se desfăşoară repede, presărată ici-colo cu imagini, alb-negru, nu foarte elaborate, dar deosebit de sugestive pentru momentul poveştii în care sunt plasate. Începând cu clasa a IIa, când pot citi cursiv, cartea poate fi recomandată sau oferită cadou. Nu ştiu cum e primită de băieţi, eu nu am reuşit să-l conving pe Andrei s-o citească, pe motiv că are coperta roz :), şi e de fete. Sper să reuşesc să-l conving că a citi chestii de fete se cheamă "spionaj în tabăra adversă", şi este foarte util.

Să nu uit: este scrisă cu font mare, rânduri rare, perfect pentru copii.

Info preţ: Editura All

Librării online: Librarie.net, eMAG.ro, elefant.ro, Libris.ro

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , .

5 Comments

  1. Ar trebui sa iau si eu cartea asta pentru cand va fi Eliza mai mare. Ma dispera acum ca printesa inseamna doar rochia aia lunga cu zorzoane (mi-am calcat pe inima si i-am cumparat o rochie de Aurora si e mega-fericita) pe cand eu ii explic ca o printesa are purtare frumoasa, maniere, e buna la suflet etc etc Pe de alta parte m-am cam plictisit de cartile cu populare vs nepopulare, atat s-au vehiculat zeci de filme si carti pe tema asta ca au inceput sa apara si la noi genul asta de gasti care le fac viata amara copiilor obisnuiti. Mai recomand ca lectura din categoria asta o carte faina de tot care se cheama Academia printeselor de Shannon Hale, publicata mai demult la Corint Junior.

    • Adica aceasta, dar deocamdata vad ca nu exista nicaieri, este epuizata si la editura.
      Academia printeselor, Shannon Hale

      Apropo de ce inseamna sa fie printesa, e in carte la in moment dat un pasaj…
      Mersul pe jos face piciorul frumos. De la mersul cu caleasca printesele se vor alege doar cu un sezut prea mare.

  2. Am eu cartea daca vrei s-o citesti, este, in fapt, despre o meserie foarte frumoasa si intens disputata zilele astea la noi in tara 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente