Primele 100 de animale, Editura Gama (carte cu CD)

Primele 100 de animale, Editura Gama

„Primele 100 de animale” le-am văzut prima dată la târgul de carte din această toamnă, la standul editurii Gama, şi, sinceră să fiu, la prima vedere nu m-a impresionat. O carte cu animale, pentru copii mai mici decât ai mei, mai ales pentru cei care acum învaţă vieţuitoarele planetei. Solidă, cu 10 file din carton caşerat lucios, arată însă foarte bine. Animalele sunt prezentate pe mai multe categorii, în funcţie de mediul în care trăiesc:

  • Ferma: măgar, raţă, prepeliţă, pisică, porc, curcă, curcan, iepuri, bibilică, porumbel, ponei.
  • Familii: oaia-mielul-berbecul, vaca-taurul-viţelul, câinele-căţeaua-căţelul, gânsacul-gâsca-bobocul, cocoşul-puiul-găina, ţapul-iedul-capra, armăsarul-iapa-mânzul.
  • Pădure: ursul, cârtiţa, nevăstuica, iepurele, ariciul, ciuta, lupul, vulpea, şoarecele, cerbul, veveriţa, melcul, broasca, liliacul.
  • Savana: suricatele, girafa, elefantul, crocodilul, hipopotamul, zebrele, leul, bizonul, lemurul, antilopa, strutul, rinocerul, ghepardul, hiena.
  • Jungla: pantera, cameleonul, şarpele Boa, cimpanzeul, tatuul, broasca de copac cu ochi roşii, okapi, fluturele Morpho, tucanul, urangutanul, gorila, leneşul, papagalul Ara, tapirul.
  • Ocean: caracatiţa, rechin, căluţ de mare, pisica de mare, broască ţestoasă, orcă, delfin.
  • Poli: iepurele arctic, pinguinul, focile, vulpea polară, albatrosul, ursul polar.
  • Deşert: scorpionul, cămila, dromaderul, fenecul, cucul alergător
  • Fauna Asiei: ursul panda roşu, leopardul zăpezii, tarsierul, ursul panda, macacul, tigrul.
  • Fauna Australiei: wombat, pasarea emu, echidna, cangurul, diavolul tazmanian, koala.
  • Insecte: albina, fluturele, vaca-domnului, calugarita, cosaşul, furnica, greierele.
  • Păsări: fazanul, bufniţa, cioara, pupăza, guguştiucul, vrabia, cucul, mierla, piţigoiul, graurul, coţofana, rândunica, pescăruşul, ciocănitoarea, pelicanul.

Elementul care o face să fie o "altfel" de carte cu animale este cd-ul inclus, pe care găsim o poveste de 10 minute, în lectura actriţei Haruna Condurache. Sunetele specifice animalelor şi păsărilor au fost integrate într-o poveste simplă, dar foarte frumos spusă, a unui băieţel care porneşte în aventură din curtea bunicilor de la fermă spre cele mai îndepărtate colţuri ale planetei. Trecerile între tablouri sunt realizate natural, fără "opriri", iar sunetele specifice sunt înregistrări din natură. Păcat că este o poveste atât de scurtă, ar fi fost foarte interesant să fie o poveste la fiecare tablou, în acelaşi stil. Dar aici pot interveni părinţii, care pot folosi astfel o altă metodă de a învăţa animalele decât clasicele întrebări… ce avem aici?? şi cum face…??

Este perfectă mai ales daca vreţi să faceţi un cadou şi să evitaţi banalele jucării, de care copilul se plictiseşte.

Primele 100 de animale, Editura Gama

Info preţ: Librăria Editurii Gama, Libris.ro, eMAG.ro

Biblioteca Nazdravanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente