Ce citim de Craciun

Oficial sezonul sărbătorilor începe cu prima zi de iarnă, dar pentru cine este prevăzător, el începe mai devreme. M-am gândit să fac o excursie virtuală printre rafturile cu cărţi, să vedem ce se mai găseşte la categoria poveşti şi activităţi de Crăciun.

O parte dintre cele de mai jos le veţi găsi prezentate şi aici pe blog, voi pune acolo unde este cazul link către articolul meu de recomandare. Celelalte sunt pur şi simplu cărţi descoperite pe rafturile virtuale.

Lectură plăcută şi sărbători fericite!

Colinde de Craciun cu pian, Editura ArtColinde de Crăciun, carte cu pian

Editura Art

Pianul de la Cartea cu colinde are jumătate din gamele inferioară şi superioară, şi poţi cânta cu adevărat. Nnotele muzicale sunt transformate în buline numerotate, pentru ca un copil mic – fără noţiuni muzicale – să poată cânta cu uşurinţă. Cum colindele incluse sunt foarte cunoscute, durata notelor se adaugă după ureche, pentru că sistemul de notare nu este cel muzical. Din cuprins mai fac parte Jingle BellsO, ce veste minunată!, Silent night, Astăzi s-a născut Hristos, O, brad frumos!, Iata, vin colindători. [Articolul meu]

Preţ: Libris.ro, Elefant.ro

Poveste de Craciun, Charles Dickens, Editura Corint Junior

Poveste de Crăciun. Charles Dickens

Editura Corint Junior

Ediţia este publicată într-o formă grafică de excepţie. În format mare, 205x260mm, lucrarea are copertă cartonată, lucioasă, cu titlu embosat şi tipărit cu argintiu. Supracoperta este la rândul ei tipărită cu argintiu. Interiorul – 136 pagini, este hârtie lucioasă, mai groasă decât cea obişnuită. Este printată alb-negru, dar imaginile lasă impresia unor schiţe în cărbune realizate rapid, la momentul desfăşurării acţiunii. [Articolul meu]

Preţ: elefant.ro, Libris.ro

Poveste de Crăciun. Charles Dickens

Editura Litera

Editia ofera textul original si integral al Povestii de Craciun de Charles Dickens, insotit de imagini remarcabile, pline de dramatism, care descriu lumea lui Bob Cratchit si a sefului sau lipsit de inima, domnul Scrooge, cu o claritate de cristal, cu umanism induiosator si cu detalii fascinante.
Descrierile bogate merg de la anonim la familiar si la fiintele iubite – Micul Tim, doamna Cratchit si chiar Scrooge – oferindu-ne o noua imagine a acestor personaje fara varsta.
Afara, inauntru si in lumea de dincolo de noi, de la austeritatea infricosatoare a camerei lui Scrooge, la budinca de prune aburinda de pe masa de sarbatoare a nepotului sau, acuarelele lui Innocenti sunt de neuitat, oferind privirii noastre o noua perspectiva asupra celei mai indragite povesti de Craciun.

Preţ: elefant.ro, Editura Litera.ro,  Libris.ro

Prima mea carte de Craciun

Prima mea carte de Craciun

Editura Crisan

Preţul moderat, potrivit cu ceea ce oferă din punct de vedere al aspectului grafic. IEste scrisă cu majuscule. Povestea este amuzantă, Moşul pare un bunic, ce întregul an are grijă de spiriduşi, o gaşcă zgobie de copii. Apoi, când încep să sosească scrisorile copiilor, toţi îşi iau rolul în serios şi încep fabricarea jucăriilor. Mi-a plăcut călătoria în jurul lumii, şi instantaneul surprins din viaţa fiecărui copil. European, japonez, australian, african, chiar şi eschimos, toţi copiii sunt la fel, fiecare are o dorinţă pentru Moş Crăciun. [Articolul meu]

Info preţ: elefant.ro


Cartea cu colinde. Carte cu CD. Editura Gama

Cartea cu colinde

Editura Gama

Carte cu cd. Din cuprins: Am plecat să colindăm, O, ce veste minunată!, Astăzi sa născut Hristos, Trei păstori, Steaua sus răsare, Cântec de Crăciun, Bună dimineaţa la Moş Ajun!, Moş Crăciun cu plete dalbe, O, brad frumos, Iată, vin colindători!, Pluguşorul, Aho, aho, Căpriţa, Sorcova, Jingle Bells, Silent Night, Joy to the World, We Wish You a Merry Christmas.[Articolul meu]

Info preţ:  elefant.ro , eMag, libris

Vine Mos Craciun, Editura Prut

Vine Moş Crăciun!

Editura Prut

În format 25×36,5cm, conţin 20 de pagini cartonate, cu modele gata decupate şi cu îndoiturile marcate, precum şi pagini cu indicaţii de asamblare, 35 de piese şi 140 de autocolante strălucitoare. [Articolul meu]

Info preţ: elefant.ro

Idei creative: Motive de Craciun

Idei creative, nr. 34: Figurine din hârtie. Motive de Crăciun

Editura Casa

Lucrarea conţine modele pentru un spiriduş pe săniuţă, renul încălţat de pe copertă, Vera şi Mimi – doi îngeraşi, Moş Crăciun şi muntele de cadouri, căsuţe împodobite, spiriduşa cu crăciuniţe, spiriduş cu brăduţ, ren pe patine, Moş Crăciun în pauză, pinguini în frac, plimbare pe bicicletă cu Moş Crăciun. ?abloanele pentru realizarea colajelor sunt tiparite pe coli A3 şi inserate la mijlocul lucrării. [Articolul meu]

Preţ: elefant.ro, libris.ro, eMAG.ro.

Idei creative: Motive de Craciun

Idei creative, nr. 57: Decorarea bradului de Crăciun

Editura Casa

Bradul este ornamentul principal de Crăciun. În această carte vă prezentăm mai multe idei pentru a vă confecţiona singuri ornamente, precum şi diferite stiluri de decorare a bradului,
diferenţiate în funcţie de culorile alese. 
Anumite ornamente – de exemplu săculeţul aromat sau cel cu nuci aurite – sunt potrivite şi pentru a le oferi în dar celor dragi. În cazul în care nu veţi avea un brad de Crăciun, vă oferim idei pentru crearea atmosferei de sărbătoare chiar şi fără el.

Preţ: elefant.ro, libris.ro, eMAG.ro.

Idei creative: Motive de Craciun

Idei creative, nr. 57: Ornamente naturale pentru Crăciun

Editura Casa

De multe ori, atmosfera de Crăciun din căminele noastre este hotărâtă de diversele şi fluctuantele valuri ale modei. Există un singur stil mereu actual – cel care se bazează pe materiale şi produse naturale. Stilul natural este foarte practic, deoarece comorile naturii sunt la îndemână, ajunge să ieşim în grădină sau în pădure pentru a ne procura cele necesare. În această carte am ales modele atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici, astfel ca întreaga familie să contribuie la crearea unei atmosfere magice de sărbătoare. 

Preţ: elefant.ro, emag, libris

Crăciunul cu Bobiţă şi BuburuzăCrăciunul cu Bobiţă şi Buburuză

Editura Casa

Bobiţă şi Buburuză vă prezintă o serie de poveşti care au loc într-o mică pădure, personajele fiind o mână de prieteni, o frumoasă comunitate a unor gândăcei simpatici. Personajele principale sunt Bobiţă, băieţelul melc, şi Buburuză, fetiţa mămăruţă. Povestirile descriu mici întâmplări din viaţa de zi cu zi a personajelor, în care dragostea şi respectul faţă de natură ocupă un loc important. 
Cartea include poveştile: Moş Crăciun şi Crăciunul

Preţ: Elefant.ro, Libris.ro, Emag.ro

Viaţa şi aventurile lui Moş Crăciun, Frank Baum

Editura Paralela 45

E o carte savuroasa pentru orice varsta, pentru ca ea lamureste multe din misterele oricarei copilarii, de exemplu: cum era Mos Craciun cand era mic, cum a facut prima jucarie, cum si-a ales renii, cum i-a venit ideea cadourilor agaiate in ciorapi sau cum a fost el facut nemuritor?

Preţ: Elefant.ro, Paralela 45, Libris, eMag

Moş Crăciun a fost răpit!, Frank Baum

Editura Paralela 45

Autor al celebrei carti pentru copii Vrajitorul din Oz, scriitorul american L. Frank Baum rescrie povestea lui Mos Craciun intr-o varianta de miniroman de aventuri, cu personaje fantastice. Deopotriva educativa prin lectura in limba engleza in original, cartea se adreseaza copiilor din lumea intreaga care il asteapta in fiecare an pe Mos Craciun. Iata povestea: invidiosi pe succesul lui Mos Craciun, Demonii din pestera (Demonul Caintei, Demonul Rautatii, Demonul Egoismului si ceilalti) pun la cale rapirea acestuia chiar in noaptea de Ajun! Ucenicii lui Mos Craciun organizeaza insa o operatiune de proportii pentru a-l salva…

Preţ: Elefant.ro, Paralela45, eMag, Libris

Un cadou de la păpuşa singuratică, Dare Wight

Editura Humanitas

Vă plac cadourile? Păi bineînţeles, o să-mi răspundeţi.
Dar ştiţi care sunt cele mai frumoase cadouri? Hm, asta e foarte greu de zis, nu-i aşa? Veţi afla răspunsul citind sau ascultând întâmplările prin care trec Edith, o păpuşă cam încăpăţânată, micul ei Ursulache şi familia Ursu, care, aţi ghicit, e formată chiar din urşi (de pluş), dar dintre cei care iarna nu uită să-şi pună fularul la gât. Iar când mama sau tata sunt prea ocupaţi ca să vă citească povestea, o puteţi ghici şi singuri, dacă vă uitaţi bine-bine la poze. La sfârşitul cărţii e sigur că veţi avea câţiva prieteni drăguţi cu care să vă jucaţi. Cât despre caraghiosul ăla de Ursulache, mă tem că n-o să vă mai puteţi despărţi de el.

Preţ: Elefant.ro, Libris.ro

Darul lui Moş Crăciun, T.O.Bobe

Editura Humanitas

A fost odată, ca niciodată… când, nu mai ştiu nici eu, atâta îmi amintesc că era în preajma Crăciunului.
Gabi, Mihai şi Bianca, doi băieţi şi o pisică, îşi scriu scrisorile cître Moş Crăciun. Pe Gabi şi Mihai îmi închipui că nu ţi-e greu să-i vezi scriind scrisori. Dar pe Bianca? Ai văzut tu vreo pisică să scrie scrisori?
Ei bine, trebuie să ştii că scrisorile pe care le primeşte Moş Crăciun nu sunt chiar nişte scrisori. Sigur, Moşul primeşte şi scrisori obişnuite, dintre cele cu scrisul mărunt şi cuminte sau dezordonat şi grăbit, lungi sau scurte, de la copiii din toată lumea, închise în plicuri colorate şi purtând pe ele adresa: Laponia, strada Decembrie, numărul 25.
Dar el le primeşte şi pe cele care nu au fost scrise niciodată. Pe acelea pe care copiii doar au visat sau au dorit să le scrie. În căsuţa din Laponia, de Crăciun, orice gând sau vis al tău ajunge şi este la fel cântărit şi împlinit ca şi dorinţele pe care le aduc către Moşul scrisorile.

Preţ: Elefant.ro

Poveste muzicală de Crăciun, carte cu CD, Cristina Andone

Editura Adevărul

„Povestea Muzicala de Craciun” ii va incanta atat pe adulti, cat si pe copii, cu o multime de ilustratii fermecatoare si o poveste captivanta si educativa. Povestea de Craciun urmareste aventurile leului lui Beethoven, Ludwig. Fiind la primul sau Craciun, acesta incearca sa salveze Padurea Muzicala de mosul cel abil care se furiseaza pe horn cu sacul lui mare si apoi fuge ajutat de niste reni rapizi. Descurajat, Mos Craciun il insarcineaza pe elful Solfegio sa imparta cadourile. Numai ca acest ajutor al Mosului are un secret: nu stie sa citeasca, nici partituri, nici etichete de cadou. Cum se rezolva totul?

Preţ: Adevărul Shop.

Crăciunul cu Bobiţă şi BuburuzăCrăciun fericit

Editura Aramis

Haideti la joaca ! Confectioneaza-ti propriile jucarii: braduti de Craciun, reni, oameni de zapada, un Mos Craciun… Toate din hartie !

Usor si distractiv de facut: 93 figurine detasabile, 5 modele origami, 9 hartii glace.

Preţ: Elefant.ro, Libris.ro

Sărbătoarea Crăciunului

Editura Corint Junior

Contine daruri deosebite din partea zanelor, surprize, suveniruri si secrete. In adancul sufletului, toti credem in zane, macar putin… Calatoriti in zbor catre Taramurile Linistite ale Gazetei ilustrate a zanelor cu aceasta carte speciala de Craciun, plina ochi cu secrete si surprize ale zanelor: daruri si decoratii pe care sa le faceti singuri, o zana micuta de carton pe care sa o imbracati voi, hartie speciala pentru scrisoarea catre Mos Craciun, retete deosebite ale zanelor, cantece ale zanelor pe care sa le cantati si voi, carticica voastra in miniatura cu povesti ale zanelor.
… tot ce va trebuie pentru a avea un Craciun fermecat!

Preţ: Elefant.ro

width="160"Casa lui Moş Crăciun

Editura Corint Junior

O carte-joc 3D cu decoratii minunate. Cinci personaje de decupat, printre care si Mos Craciun. Jgheab pentru cadouri, de la atelier la sanie, actionat de un scripete.
Departe, printre gheturile de la Polul Nord, incepe magia Craciunului… Dezleaga paginile si descopera locul in care dorintele de Craciun devin realitate – in Casa lui Mos Craciun! Urca in mansarda, unde sunt citite toate scrisorile pentru Mos Craciun, uita-te la elfii care lucreaza din greu in atelierul de jucarii si fa cunostinta cu doi reni care asteapta nerabdatori in grajd.

Preţ: Libris.ro

24 poveşti amuzante în aşteptarea lui Moş Crăciun

Editura Corint Junior

Douzeci si patru de povesti incredibil de amuzante pe care sa le cititi in fiecare seara, incepand cu 1 decembrie si pana in ziua de Ajun, pentru a astepta Craciunul cu zambetul pe buze!

Preţ: Elefant.ro

Brăduţul de Crăciun

Editura Crişan

Orice s-ar spune, puţini sunt cei care, asemeni lui Andrei şi a tatălui său, au prilejul să-şi caute singuri, prin pădure, bradul pe care să-l taie şi alături de care să întâmpine Crăciunul. Numai că ei nu se mulţumesc cu orice brăduţ, ci vor să ia acasă cel mai frumos brad! Dar, dupa ce în sfârşit îl găsesc, vieţuitoarele pădurii le pregătesc peste noapte o surpriză pe cinste, una care să-i facă pe cei doi să uite de tăiatul brăduţului. Din acel an, familia lui Andrei îşi va schimba obiceiul sărbatoririi Crăciunului… 
Păşeşte împreună cu noi în fermecătoarea poveste şi bucură-te de minunatele imagini tridimensionale, iar la sfârşit, de-adevăratelea, de sclipirile jucăuşe ale licuricilor din brăduţul de Crăciun!

Preţ: Libris.ro

Povestiri de Crăciun. Carte cu cărticele

Editura Crişan

Dintre sutele de povestiri auzite în Pădurea Fermecată, piticii le-au ales pentru voi, dragi copii, pe cele mai frumoase. Sunt istorisiri cu şi despre vieţuitoarele cele vesele, zâne, vrăjitori şi vrăjitoare, uriaşi şi pitici, şi multe alte făpturi ce sălăşluiesc în adâncul pădurii. De la 1 decembrie şi până în noaptea sosirii lui Moş Crăciun, cele 24 de cărticele deapănă câte o povestire pe zi, o povestire de citit celor mici. Cu şnururile lor aurii, cărticelele sunt bune şi de aninat în brad, printre globuri, bomboane şi beteală, făcându-l să arate minunat la venirea Moşului! 

Preţ: Crisan

Cartea cu colinde

Editura Gama

O colecţie de colinde româneşti, utilă celor care vor să colinde în perioada sprbătorilor.

Preţ: Elefant.ro


Povestea primelor daruri de Crăciun

Editura Cartea Copiilor

Cum poţi să explici cel mai bine unui copil de ce se oferă cadouri în preajma sărbătorilor de iarnă? Luaţi de valul consumismului în care e perceput azi Crăciunul, ca şi alte sărbători odinioară pline de semnificaţii spirituale, nu mai reuşim întotdeauna să vedem lucrurile simple pe care naşterea lui Iisus ni le arată, indiferent dacă o considerăm o legendă sau credem cu tărie în ea. Scriitorul suedez Axel Hambraeus a reuşit, pornind de la tema biblică, să vorbească pe înţelesul copiilor despre cât de importante sunt bunătatea, compasiunea şi dorinţa de a-l ajuta pe celălalt.

Preţ: Elefant.ro

Adevărata poveste a lui Moş Crăciun

Editura Cartea Copiilor

„Moş Crăciun” a lui Mauri Kunnas nu este o altă carte din lungul şir al celor despre simpaticul personaj, ci autentica lui poveste. Autorul, originar chiar din Finlanda, îl descrie pe Moş Crăciun aşa cum nimeni nu l-a mai descris niciodată. Are pantalonii peticiţi de soţia lui, pentru că adesea şi-i agaţă în atelierul de jucării, pretinde că este pasionat de pescuit, dar de fapt pleacă fără undiţă şi trage un pui de somn în barcă, iar înainte să plece cu darurile către copii, îşi dă cu o cremă antireumatică foarte puternică, pentru a rezista o noapte întreagă în frig.

Preţ: Elefant.ro

 

Daruri pentru Moş Crăciun.
Poveşti, reţete, activităţi

Editura Litera

Mergi pe urmele lui Moş Crăciun şi citeşte unsprezece poveşti minunate. Vei trăi alături de eroii din carte momente pline de căldură şi emoţie. Vei găsi, presărate printre poveşti, reţete de dulciuri şi idei pentru a realiza cadouri-surpriză, care te vor ajuta să pregăteşti cu bucurie sărbătoarea Crăciunului.

Preţ: Elefant.ro,Litera.

Poveşti de la Moş Crăciun

Editura Litera

Lup Mic, Adelaida, micul mesteacăn si bradul cel falnic, dieta lui Moş Crăciun…, sunt tot atâtea personaje şi poveşti care te vor face să visezi şi să intri în atmosfera de Crăciun. Fiecare poveste este foarte frumos ilustrată, iar la finalul ei vei găsi tot felul de reţete delicioase şi idei trăsnite de bricolaj, pentru a petrece sărbătorile de iarnă într-un mod cât mai amuzant!

Preţ: Elefant.ro,Litera

Cenuşăreasa la petrecerea Crăciunului, Tiana şi magia sărbătorilor

Editura Litera

 

Preţ: Elefant.ro,Litera

Mica sirenă în căutarea darurilor, Aurora şi surprizele Crăciunului

Editura Litera

 

Preţ: Elefant.ro,Litera

Crăciunul cu Norocel

Editura Curtea Veche

Insotiti-o pe Norocel, pisicuta de jucarie, in cautarea lui Tudor, noul ei stapan. El crede ca Mos Craciun l-a uitat, dar Norocel si noii ei prieteni din padure vor face tot ce le sta in putinta ca Tudor sa aiba o surpriza cu totul deosebita de Craciun!

Preţ: Elefant.ro

Păzea, se-ntoarce Moş Crăciun!

Editura Trei

Intr-o dimineata, Mos Craciun se trezi nespus de abatut. Tocmai intelesese ceva ingrozitor: copiii nu-l mai iubeau, iar de respectat, il respectau si mai putin. Il tratau ca pe un mosneag pisalog, ca pe o vedeta rasuflata. Si daca ar fi fost vorba numai de copii! Toata lumea il nesocotea: nu era invitat niciodata nici la Festivalul de la Cannes, nici la Oscarul de la Hollywood, nici la Marele Premiu de Formula 1. Doi bani nu dadeau pe el. Era prea de tot. Atunci, trecand de la amaraciune la manie, lua o hotarare radicala: va demisiona! Ati citit bine: va demisiona. O sa le arate el cine-i Mos Craciun.

O sa-i scrie Secretarului General al Natiunilor Unite o scrisoare prin care o sa-i aduca la cunostinta ca n-o sa mai asigure serviciile de Craciun nici pe data de 24 decembrie care vine si nici in anii urmatori. O sa-si puna tolba-n cui. Adio, speta ingrata! Apoi, cu un gest furios, tranti usa casutei lui si lasa in plata Domnului speta umana.

Preţ: Elefant.ro

Apasă şi ascultă Crăciunul

Editura Crişan

 Moş Crăciun aduce daruri multe fiecărui copil cuminte.

 O carte ilustrată cu har poţi primi şi tu în dar.

 Iar de-apeşi butoanele unul câte unul, vei asculta… Crăciunul!

Preţ: Libris.ro

Crăciunul şoricelului Chiţ

Editura Rao

E seara de Ajun. Soricelul Chit isi vizitaza prietenii, dar toti sunt ocupati cu pregatirile si par a nu-i da nici o atentie. Intors acasa, pe Chit il asteapta o mare surpriza. Priviti si voi, copii, prin usile si ferestrele deschise ale prietenilor lui Chit si gasiti-l in desene pe SPIRIDUSUL noptilor de Craciun.

Preţ: Elefant.ro

Scrisori de la Moş Crăciun, J.R.R.Tolkien

Editura Rao

In luna decembrie, John, Michael, Christopher si Priscilla, copiii lui J.R.R. Tolkien, asteptau cu nerabdare plicurile acoperite de zapada purtand timbre de la Polul Nord. Inauntrul lor descopereau cate o scrisorica avand un scris tremurat, insotita de niste superbe desene in culori sau, uneori, doar de niste schite. Aceste scrisori veneau chiar de la Mos Craciun. Scrisorile lui Mos Craciun ascundeau minunatele povesti de la Polul Nord: cum au fugit toti renii impanzind intregul Pol Nord, cum Ursul-Polar s-a catarat pe varful Polului ca sa caute gluga mosului, dar Polul s-a rupt la mijloc si a cazut pe acoperisul casei lui Mos Craciun, iar bietul urs a aterizat direct in sufrageria mosului, cum s-a sfaramat Luna in patru bucati, stelele desprinzandu-se de la locul lor, Omul-din-Luna cazand in gradina din spatele casei lui Mos Craciun.

Veti afla si despre un teribil razboi si despre nenumaratele necazuri pe care hoardele de goblini le-au pricinuit mosului si ajutoarelor lui. Uneori, Ursul-Polar era cel care se chinuia sa scrie copiilor cate un ravas; alteori insa, aceasta sarcina cadea in seama lui Ilbereth, secretarul mosului, un spiridus care avea un scris foarte caligrafic – el le trimitea copiilor scrisorele pline de umor despre tot felul de intamplari haioase. Nici un cititor, fie el tanar sau batran, nu poate rezista farmecului cu care aceste „autentice” SCRISORI DE LA MOS CRACIUN il invaluie.  

Preţ: Elefant.ro

Un Crăciun Strălucitor

Editura Didactica Publishing

Vino si te alatura Printesei si Zanei intr-o aventura stralucitoare si aminteste-ti ca adevarata cheie a Craciunului poate fi gasita acolo unde te astepti mai putin.

Preţ: Elefant.ro, Libris.ro

Moş Crăciun în Tara Cangurilor, carte cu puzzle

Editura Litera

O poveste de Craciun şi 5 jocuri de puzzle

Preţ: Elefant.ro, Litera.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , .

Un comentariu

  1. Pingback: Atelierul Nazdravanilor, la finalul editiei de Craciun | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente