Twisted Critters: animale din sarma plusata, de la Klutz

Twisted Critters: animale din sarma plusata, de la Klutz

M-am îndrăgostit acum ceva vreme de cărţile ce explică, pe înţelesul publicului mai neîndemânatic, noţiunile de bază ale oricărei tehnici. Dar, mai mult decât atât, cele care includ şi materialele de lucru sunt de-a dreptul minunate. Sunt foarte potrivite mai ales când trebuie să faci un cadou. Ca la oul kinder, iei un dulce şi o jucărie în acelaşi pachet. Acum îi poţi lua copilului o carte, şi îl poţi încuraja să desfăşoare o activitate creativă cu ajutorul ei, punându-i la dispoziţie şi materialele. Şi, mai ales, fiind o lucrare deosebită, va fi apreciată la adevărata valoare.

Twisted Critters porneşte de la ideea că poţi confecţiona animale doar îmbinând sârmele, fără să foloseşti adeziv. Cartea include 72 de sârmuliţe, de diferite forme şi dimensiuni: subţiri, normale, groase, spiralate, tigrate, ondulate, şi "mondo", cele foarte groase şi pufoase care mi-au plăcut de la prima atingere. Dacă nu am menţionat, cartea este versiunea originală, în engleză. La materialele necesare sunt trecute: o unghieră, pentru tăiat sârmele, (recunosc că nu mi-ar fi trecut prin cap că se poate aşa usor!), un marker negru şi un creion. Se adaugă o riglă, pentru măsurat, tipărită pe ultima copertă, o idee pe care nu am întâlnit-o până acum.

Proiectele sunt ordonate după gradul de dificultate, şi se recomandă realizarea acestora în ordine. Dacă sunt urmate cu exactitate indicaţiile, sârmele sunt suficiente pentru a realiza o dată fiecare proiect. Prima lecţie se opreşte la îndoiturile de bază, şi cum se realizează ele, apoi încep proiectele: fructe şi legume, albinuţă, lalea, omidă, puişor, şoricei, pinguin, homar, căţel, leu, tigru, papagal, păun, şopârlă, elan, dragon. Studiind proiectele am descoperit câteva tehnici noi de îmbinare, care au ajutat la evitarea adezivului, dar secretul vă las să-l descoperiţi singuri! Ce mi se pare extraordinar este că cei de la Klutz oferă pe site, la preţuri decente (dar în America), rezerve de materiale, pentru a putea repeta proiectele. Este unul din motivele pentru care regret că trăim "la capătul lumii"…

Twisted Critters: animale din sarma plusata, de la Klutz

Şi pentru că tot se apropie Paştele, am ales proiectul cu puişori din sârmă pluşată şi şoricelul . Sper că vă place ceea ce a ieşit, deocamdată nu le-a găsit şi întrebuinţare, dar cu siguranţă îşi vor găsi locul într-un ornament. Ah, şi ca menţiune, ochişorii ar fi trebuit cu marker negru, dar având varianta mică şi mobilă, am îmbunătăţit un pic proiectul.

Twisted Critters: animale din sarma plusata, de la Klutz

Acest articol a fost realizat cu sprijinul Books Express.

Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza, cea mai sigura si rapida livrare!

Atelierul de creaţie

Info preţ Books Express, Okian, BookDepository.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , , , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente