Aventurile lui Habarnam, Editura Humanitas

Aventurile lui Habarnam, Editura HumanitasCe citeşti acolo?
Habarnam!!

În mod normal răspunsul m-ar scoate din sărite, nu e posibil să citeşti ceva şi să nu ştii ce… dar când stai pe genunchi cu Ave nturile lui Habarnam, răspunsul la întrebare parcă îl dă ciclopul Polifem: Nimeni m-a orbit.

De ziua lui, la 8 anişori, Andrei a primit Aventurile lui Habarnam, ambele volume. Nu de alta, dar am mers pe ideea de „bate şaua să priceapă iapa”, poate-poate se prinde ceva de el şi facem ceva progrese la capitolul cuminţenie. L-am convins cu greu să se apuce de citit. Cartea era aproape numai text, fără poze (maaari, cat pagina, şi 3 rânduri de text dacă se poate), iar acolo unde le găsea, nu erau „colorate”. Degeaba am insistat, i-am spus că povestea lui Nikolai Nosov a stat la baza „Strumfilor”. Dar într-o zi a deschis-o singurel. Şi mare surpriză, mamiii, chiar e amuzantă!! Mda, de ce să-ţi crezi mama pe cuvânt, nu?

Nu l-am urmărit citind nici primul volum, Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi, şi nici pe cel de-al doilea, Aventurile lui Habarnam în Oraşul Soarelui. Dar am avut surpriza ca, în momentul în care am împrumutat versiunile audio ale cărţilor să ne povestească el ce se întâmplă. Ba chiar să mă anunţe că apare şi Aventurile lui Habarnam pe lună. De două zile îl ascultăm pe Marian Râlea „citindu-ne” cu vocea sa inconfundabilă aventurile prichindeilor şi prichinduţelor, spre deliciul întregii familii, chiar şi a acelei părţi care nu ştie încă să citească.

Aventurile lui Habarnam, Editura Humanitas

Ce m-a încântat cel mai mult a fost faptul că Habarnam, fiind acum în vârstă de aproape 55 de ani, nu are telefon mobil, iar accesoriile şi invenţiile aflate la dispoziţia lui sunt explicate pe înţelesul celor mici.

Dacă nu aveţi idei ce să strecuraţi „util” pe lista lui Moş Crăciun, cele două volume sunt o variantă pentru şcolari. Iar pentru cei mici, audiobook-ul este minunat. Capitolele sunt înregistrate separat, durează maxim 5 minute, şi sunt minunate ca poveste de seară în serial.

Cele două volume sunt format 17 x 24 cm, cu 240, respectiv 176 pagini. Coperta este color, dar interiorul este printat la o singură culoare.

Biblioteca Năzdrăvanilor

eMAG Cautare eMAG Cautare eMAG Cautare Habarnam
libris.ro
elefant.ro
Librarie.net
eMAG.ro
libris.ro elefant.ro Librarie.net
eMAG.ro
Humanitas
Elefant
LibrarieLibris
eMAG.ro
eMAG.ro
libris.ro
elefant.ro
Librarie.net
Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Humanitas and tagged , , , , , , .

4 Comments

  1. Recomand si eu Habarnam, eu am avut si cartea veche dar am daruit-o si am avut si pe aia noua si am daruit-o si pe aceea 🙂 Insa sunt din nou pe lista pentru Eliza, sunt adorabile!

  2. Pingback: Habarnam pe Luna - Nikolai Nosov, editura Humanitas | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente