Familie de indieni din dopuri de pluta

Dacă vacanţa vi se pare lungă şi zilele un pic cam mohorâte, puteţi umple timpul confecţionând o familie de indieni din dopuri de plută.

Indieni din dopuri de pluta

Materiale necesare:

  • dopuri de plută, de diferite dimensiuni;
  • hârtie glasată, hârtie eva sau fetru, dacă aveţi la îndemână;
  • hârtie creponată şi beţişoare de frigărui;
  • acuarele tempera;
  • ochişori mobili;
  • lipici, foarfecă.

Ca orice "familie", are nevoie şi de o casă. Pentru a confecţiona cortul aveţi nevoie de o bucată de hârtie creponată şi 6 beţişoare de bambus, folosite la frigărui. Sunt mai potrivite cele de mici. Puteţi utiliza şi o bucată de fetru sau o lavetă nouă în loc de hârtie creponată. Aşezaţi beţele ca în modelulde mai jos şi decupaţi materialul, apoi lipiţi beţişoarele. Un lipici lichid este ok, sau aracet pentru bricolaj. Lăsaţi să se usuce, apoi decoraţi cortul.

Indieni din dopuri de pluta

Pentru a confecţiona un indian aveţi nevoie de un dop de plută şi câteva bucăţi de fetru sau, la nevoie, hârtie eva sau glasată. Începeţi prin a picta dopul de plută, cu un roz deschis pentru faţă şi negru sau maro pentru podoaba capilară. Nu veţi putea acopri altfel partea de sus a capului. Realizaţi părul din hârtie glasată, franjurând o bucată de hârtie care să acopere aproximativ 2/3 din circumferinţa dopului. Hăinuţa se realizează dintr-o bucată de fetru, care acoperă dopul în întregime. Se franjurează puţin în partea de jos.

Lipiţi hăinuţa, apoi părul. Penele se decupează din hârtie eva sau fetru, se lipesc odată cu bentiţa. Adăugaţi ochişorii mobili şi desenaţi restul elementelor de pe faţă. Puteţi adăuga şi puţin glitter pentru efect. Nu aş putea da dimensiuni pentru elementele necesare, căci trebuie tăiate în funcţie de dopurile avute la dispoziţie. În cazul în care nu aveţi la dispoziţie materialel indicate, puteţi improviza, folosind numai hârtie glasată.

Indieni din dopuri de pluta

Proiectul poate fi realizat de copiii mai mici în colaborare cu părinţii. Şcolarii ar trebui să se poată descurca singuri.

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , , , .

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente