Colour me! my first ABC dictionary, Editura Paralela 45

Colour me! my first ABC dictionary, Editura Paralela 45

Uneori mă enervez, recunosc, când văd cum irosim aiurea timpul copiilor, prefăcându-ne că la grădiniţă învăţăm limba engleză (Sunt şi locuri unde chiar se face, dar cu o floare… nu vine primăvara). Apoi ne mândrim cum că uite, toţi ştiu să cânte un cântecel la serbare. Pronunţă fiecare cum poate, şi habar n-au ce spun acolo. De numărat ştiu papagaliceşte, ca pe poezie, dacă îi arăţi degetele de la o mână şi întrebi câte sunt, nu stie să răspundă… sau să îi ceri să se prezinte… doamne fereşte, parcă cine ştie ce-i ceri.

Aşa că uneori îmi dau silinţa să adaug „ceva”. Poate la un moment dat va conta. Şi dacă tot mai am de unde să dau, de ce să nu o fac…? Apreciez în schimb când primesc şi ceva ajutor, căci până la urmă nu sunt profesor de specialitate, şi materialele ajutătoare sunt bine-venite.

Aşa a ajuns la mine Colour me! My first ABC dictionary, Editura Paralela 45, autor: Steluţa Istrătescu. Cartea, în format 20x26cm, se vrea o carte de engleză şi o carte de colorat. Ilustraţiile aparţin lui Lucian Istrătescu, dar nu aş spune că au ceva special. În schimb hârtia de interior este mult prea subţire pentru a fi folosită pentru colorat, poate numai cu creioane şi foarte multă grijă.

Şi, dacă la colorat nu este extraordinară, la partea de engleză mi-a plăcut foarte mult, din două motive: primul, pentru că noţiunile sunt prezentate în perechi rimate. Al doilea, ceva ce nu am văzut de foarte mult timp şi nu înţeleg de ce nu se foloseşte, transcrierea fonetică a cuvintelor. Pe mine cel puţin mă ajută enorm.

Colour me! my first ABC dictionary, Editura Paralela 45

Fiecare pereche prezentată este însoţită şi de un enunţ, mai mult sau mai puţin inspirat după părerea mea. De exemplu: FEET – MEAT (FEET who chopped MEAT).

Colour me! my first ABC dictionary, Editura Paralela 45

Lucrarea are 144 pagini, din care 10, la final, de vocabular, pentru termenii prezentaţi. Se recomandă preşcolarilor şi scolarilor mici.

Info preţ: Libris  eMAG  Paralela45

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Paralela 45 and tagged , , , , , , , , , , .

2 Comments

  1. As dori si eu, daca se poate sa-mi spuneti de unde pot face rost de fise, noi carticele pentru limba engleza la grupa mare.

    Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente