Activitati matematice pentru gradinita, Editura Teora

Activitati matematice pentru gradinita, ne pregatim pentru scoala, Editura Teora

Sincer, decât să arunc banii aiurea pe tot felul de reviste şi revistuţe bagate pe gât în grădiniţe (şi nu dezbat subiectul, că mă apucă nervii), prefer să aleg eu, sau împreună cu copilul o lucrare din care să şi învăţăm ceva.

Şi cum emoţiile de toamnă încep să se simtă de pe-acum, am zis să nu ne prindă 15 septembrie nepregătiţi. Am optat aşadar pentru Activităţi matematice pentru grădiniţă: ne pregătim pentru şcoală. De fapt a ales copilul, iar mie mi-a plăcut.

E drept că sunt şi puţin nostalgică… de ce oare noi nu învăţam prin joc? Aveam şi noi câteva exerciţii, pe la mulţimi, unde puteam să ne jucăm. În rest, doar prin reviste ce mai aveam şi noi ceva activităţi amuzante.

Între aceasta şi Activităţi practice o preferă pe prima. Chiar dacă se mai strecoară şi nişte linii, nişte cifre, nu are parte prea des de semne grafice… Şi a început copilul să aibă pretenţii de evaluare, să-i pun notă "ca la şcoală". Ei bine, am împărţit punctele pentru exerciţiile din pagină, şi am stabilit ce înseamnă S, B, FB. Lasă mami, şi B e OK! Ba nu, nu e deloc ok când nu eşti atent…

Acum are o alternativă, când îi cer câte-o pagină de liniuţe… Te rog, mami, fac câte pagini vrei din cartea cu matematica!! Dar nu liniuţe, te rooog…

Lucrarea se prezintă în format mic, 16,5×23,5cm, color. Are 158 de pagini cu exerciţii diverse, 27 de pagini cu răspunsuri (căte 6 exerciţii pe pagină) şi 5 pagini albe. Poate fi folosită cu succes la grupa pregătitoare sau în primele luni de şcoală.

Dar iată câteva pagini…

Activitati matematice pentru gradinita, ne pregatim pentru scoala, Editura Teora

Activitati matematice pentru gradinita, ne pregatim pentru scoala, Editura Teora

Activitati matematice pentru gradinita, ne pregatim pentru scoala, Editura Teora

Info preţ | Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Teora and tagged , , , , .

5 Comments

  1. Ooooo, noi am descoperit-o de ceva vreme si am fost pur si simplu fascinati. „Exercitiile” se rezolva rapid 😀 si-s fix pe gustul unor copii care se plictisesc repejor de stat si bunchilit.
    Pe mine ma enerveaza ca vrea sa se uite la rezolvari…si-mi venea sa o desfac de la cotor si sa o faca pe bucatele, pe teme.
    Am terminat-o rapid 😀
    Si mai am o carte geniala (pe care o cumparasem initial ca sa o daruiesc altui copil). O caut maine si-ti spun exact despre ce-i vorba (daca nu ma iau cu altele).

  2. Hahaha, Andrei e un simpatic! Bafta in continuare.
    Noi o avem de muuult asa ca e terminata carticica (sunt si exceptii)
    Nu am lasat-o sa faca cifrele pentru ca nu sunt reprezentate „corect” (adica asa, ca la scoala) Vezi cifra 4, 7, 9 chiar si 2 si 6. Am sarit peste reprezentarea lor grafica.
    Si…ar ma fi 😀 dar in proportie de 98% este gata.
    Am promis ca-ti arat si alte carticele
    Tot de la Teora.
    http://www.teora.ro/descrieri/1199.htm
    este f buna pentru partea de semne grafice, identificare cuvinte… De fapt scrie clar pe coperta ce contine 😀

    Iar pe partea de matematica o avem pe asta
    http://www.teora.ro/descrieri/Ma%20joc%20si%20invat%20activitati%20practice%20-pentru%206-9%20ani_1204.htm
    Din cele 29 pagini de „exercitii” vreo 9 nu se preteaza la varsta lor (trebuie sa scrie sau sa faca inmultiri si impartiri).
    Partea buna e ca…fiind putine pagini le da picilor un sentiment al lucrurilor terminate rapid plus ca traverseaza multe domenii nefiind o carticica plictisitoare.
    Nu stiu daca voi v-ati confruntat cu texte de genul: „iaaar de-astea??? am mai facut odataaaa!”
    Poti sa mergi la o librarie sa le frunzaresti…
    Spor lui Andrei. Mai are pana la 158 de pagini 😉

  3. Cris, eu zic totusi sa te duci sa o rasfoiesti intr-o librarie. Nu e plina de semne grafice si nu e plictisitoare.
    Si noi am recut prin faza cu Activitati practice, de la cea de 3-4 ani pana la asta de 6-9 ani. Cele cu multe pagini, chiar daca par mai „concentrate”…ii dau Andrei sentimentul ca „nu se mai termina odata???” si face numai ceea ce-i convine. Respecta un pattern. Ei, astea de ti le-am spus…oriunde s-ar duce gaseste „exercitii” diferite. Adica nu stam sa ne invartim in jurul cozii 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente