Saptamana trecuta, la Talente de Nazdravani

Se pare că vremea frumoasă de afară îi ţine pe Năzdrăvani departe de măsuţele de lucru. Chiar dacă participarea la proba de modelaj a fost redusă, creaţiile prezente sunt, ca de obicei, speciale.

Ceea ce îmi place însă în mod deosebit este legenda ataşată fiecărui tablou. A privi modelajul fără legendă nu are nici un farmec. Iar după ce o citeşti, îţi dai seama cât suflet a pus în acele bucăţele de plastilină fiecare copil. Dacă ai puţină răbdare, să stai lângă el, să-l asculţi în timp ce creează, vei descoperi o lume cu totul nouă, şi povestea ce stă în spatele a două bucăţele diforme de plastilină. Pentru că la Expoziţia de Talente nu trebuie să fii Michelangelo. Trebuie doar să rezolvi tema. Iar Năzdrăvanii s-au descurcat minunat.

Şi, privindu-le creaţiile, îmi dau seama că niciun juriu adult nu ar putea să le judece corect. De aceea copiii trebuie să acorde punctele. Curios, pentru ei nu pare aşa dificil…

Dar iată noile obiecte de colecţie de săptămâna aceasta:

Modelaj cu plastilina
Două păsărele, nişte flori, un cuib, nişte ouă, un copac şi nişte frunze. Un pui plângea, pentru că îi era dor de mama lui (cel din dreapta), mama lui e în stânga. Voia să-i culeagă o floare mămicii lui. Şi un soare.

Modelaj cu plastilina
Dunga roşie de sub pliscul păsărelei mai mari este limba (are nevoie de ea atunci când spune "piu, piu, piu…"). Păsărica mai mică are sub aripioara stângă un bandaj (pansament, e alb), sub el are o bubă. Ea stă pe un pat cu o pernă, asteaptă să vină un doctor şi să o consulte.

Modelaj cu plastilina
Trei oi cărora le era frică de căţel. Oile voiau să mănânce iarbă, dar au auzit un lătrat.

Modelaj cu plastilina
Am pus 3 oite păzite de un golden retriver pe o pajiste unde mai sunt 2 tufe şi 2 flori in farfurii albe. Una are ochelari, una are ochii mari încricişaţi şi una are ochii miraţi.

Modelaj cu plastilinaCâinele e un ciobanesc. El e un bun paznic la oi şi miroase iarba pe care vor oile să o mănânce, să fie sigur că nu e nimic periculos.

Modelaj cu plastilina Oiţele lui Theo au participat la o sedinţă foto…stilistul le-a îmbrăcat foarte colorat… căţeluşul le păzeşte de lupul cel rău.

Detaliile probei

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Din culisele concursurilor and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente