Suport pentru ou cu iepuras. Decoratiune de Paste.

Printre cele mai simple decoraţiuni ce pot fi realizate de copii este suportul de ouă.

Materiale necesare:Suport pentru oua de paste, decorat cu iepuras
– un iepuraş din hârtie (poate fi printat şablonul – modelul este a5, se printeaza doua imagini pe pagina)
– o bandă de hârtie, de 15x3cm
– hârtie creponată verde
– hârtie glasată pentru decoraţiuni
– o bucată de carton.
– lipici
– culori, foarfeci decorative

Şablonul pe care l-am ataşat poate fi printat la dimensiunea A5, sau se printează două imagini pe pagină. Pe lângă iepuraş, conţine banda necesară suportului şi diverse decoraţiuni.

Dacă nu dispui de o imprimantă, iată cum poţi realiza suportul.

Taie un pătrat alb, cu latura de 10cm. Apoi desenează aşa cum poţi un iepuraş. Nu uita să-i faci lăbuţele din spate mai lungi. Decupeză-l cu grijă şi colorează-l.

Pe o bucată de carton (sigur găseşti un ambalaj de cereale sau de ciocolată) trasează un cerc cu ajutorul unui pahar. Apoi decupează-l, de preferat cu o foarfecă decorativă. Decupează şi o bandă de hârtie de 15×3 cm, şi nu uita să laşi aripioare de lipire, pe marginea de jos şi pe una din laterale. (priveşte cu  atenţie modelul!) Nu este nevoie ca ele să fie egale, dar trebuie să existe. Dacă ai la dispoziţie, foloseşte carton verde pentru suport şi banda de hârtie.

Îndoaie aripioarele pe muchie. Lipeşte partea laterală, în aşa fel încât să obţii un cerc. Apoi adaugă lipici pe aripioarele mici, şi lipeşte suportul astfel confecţionat pe suport.

Suport pentru oua de paste, decorat cu iepuras

Împătureşte hârtia creponată şi toacă cu forfecuţa tăiţei. Adaugă lipici pe tot suportul (îţi recomand aracet şi o pensulă, sau lipici lichid, nu lipici stick). Lipeşte tăiţeii din hârtie creponată, până acoperi tot spaţiul, şi taie-i cu o foarfecă pe cei care depăzeşc spaţiul. Lipeşte apoi iepuraşul.

Suport pentru oua de paste, decorat cu iepuras

După ce s-a uscat, confecţionează floricele din hârtie glasată, sau mototoale din hârtie creponată. Iar oul tău de Paşte are acum un suport decorat în ton cu anotimpul.

Suport pentru oua de paste, decorat cu iepuras

Alte exemple la Atelierul de creaţie

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , , , , , , , , , , , , , .

13 Comments

    • multumesc,
      anul acesta nu cred ca voi mai propune alte modele… Pastele este maine, si decoratiunile „de sezon” se cam incheie aici. puteti vedea in pagina atelierului de creatie alte modele existente.

      dupa paste vor reveni probabil cu modele de primavara.

    • se mai intampla…
      nu stiu ce anume nu a mers, de a iesit asa „groaznic” al tau. al meu nu e chiar de aruncat, din moment ce te-a convins sa incerci…

  1. Am confectionat si noi suportul pt ou a iesit super, multumim pt toate ideile pt paste ne- au fost de mare folos anul acesta

    • Hârtia creponată o poți înlocui cu puf, fulgi, ori ce crezi mai util… în loc de iepuraș poți decupa dintr-o revistă ceva ce-ți place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente